ABOUT Iç MIMARI GöRSELLEşTIRME

About iç mimari görselleştirme

About iç mimari görselleştirme

Blog Article

Hızlı hacimler oluşturmak içinse Sketchup methodı öne çıkıyor. Sketchup ile taslak hacimler oluşturuyorduk ama özellikle son yıllarda methodın yaygınlaşmasıyla eklenti ve 3D model kaynakları oldukça arttı. Bu nedenle taslak üretmenin de ötesine geçtiğini söylemek mümkün. Ama profesyonel mimari modelleme işleri için sketchup applicationı bazı eksikleri nedeniyle three boyutlu proje taslağı oluşturduğumuz ve fikrimizi three boyutlu eskiz niteliğinde kütle modelleri olarak ortaya koyup müşterilerimize sunmamızı sağlayan bir application niteliğinde. Sketchup, kolay öğrenim avantajı ve hızlı modelleme imkânı sunması sebebiyle mimarlık öğrencileri için önemli bir yazılım olsa da özellikle profesyonel mimari sunumlarda kullanmak isabetli olmayabilir.

İlk konumuz olan teknik çizimlerimizi yaparken ve hızlı biçimde hacimler oluştururken hangi programları kullandığımızdan söz edecek olursak; teknik çizim için bir numaralı ve herkes tarafından kabul görmüş olup her zaman kullanılan Autocad methodı.

Buna ek olarak kendi içinde de birkaç öne çıkan detaylara sahiptir. Yaygın kullanımı nedeniyle birçAlright ücretsiz eğitim setine ulaşabildiğimiz Corona Render applicationının bu detaylarını kısa sürede öğrenebilirsiniz. Vray ve Corona Render programlarını verimli kullanabilmek için iyi bir işlemciye sahip olmanız gerektiğini hatırlatmakta fayda var.

Bu aşama, malzeme özellikleri, ışıklandırma ve gölgelendirme gibi detayların eklenmesini içerir. Yüksek kaliteli renderlar, tasarımın gerçek dünyadaki görünümünü en iyi şekilde ileten anahtardır.

O nedenle her plan hakkında temel bilgiye sahip olup tüm proje aşamalarında işinize yaracak bir tane softwareı detaylarıyla öğrenmelisiniz. Programların niteliklerinin de sizin kullanma becerinizle ilişkili olduğunu unutmadan ulaşabildiğiniz herhangi bir programla işe başlayabilirsiniz.

3D product oluşturulduktan sonra, bu model render alma sürecine tabi tutulur. Render, 3D modelin 2D görüntüye dönüştürülmesidir.

Platformda two boyutlu ya da three boyutlu kat planları oluşturabilir, kat planlarındaki odalara mobilyalar yerleştirebiliyorsunuz. Bu advertımların ardından ise hazırladığınız tasarımlar üzerinden gerçekçi render'lar almanız mümkün.

Bir diğer bahsedeceğimiz render applicationı ise Corona Render programıdır. Vray’e çAlright benzeyen Corona Render biraz daha kolay bir kullanıma sahiptir. Corona biraz daha CG Artistlere yönelik olup daha Vray’e göre daha seri bir ışık hesaplaması yaparak hızlı bir biçimde sanatsal görseller oluşturmamıza imkân veriyor. Bu yönüyle mimari görseller içinde tercih edilebilir olduğunu söyleyebiliriz ve son günlerde zaten odlukça popüler olduğunu söyleyebiliriz. Vray applicationının sahibi Chaos Group firması tarafından satın alınmış olan system Vray için hazırlanmış 3d model içeriklerini kaplama ve tüm detaylarıyla beraber dönüştürüp kullanabildiğimiz için tam bir Vray planının muadili niteliğindedir.

3ds Max ve Maya içinse ücretsiz eğitim versiyonlarını indirerek öğrenme süreciniz için programları ücretsiz olarak edinebilmekte fakat profesyonel olarak ticari işlerinizde kullanmak istediğinizde programları satın almanız gerekmektedir.

Sanal Gerçeklik teknolojisinin ilerlemesi ile birlikte, mimarlar ve tasarımcılar mekanların daha immersif ve etkileşimli sunumlarını yapabilmek için yeni yöntemlere başvuruyorlar.

Bağlantıyı kopyala Mimari odaklı dokümantasyondan görselleştirmeye, üretimsel kopilotlardan 3D nesneler oluşturan araçlara kadar mimari projelerde kullanabileceğiniz six yapay zeka aracını sizlerle paylaşıyoruz. Swapp

Mimari görselleştirme, tasarımcıların ve mimarların projelerini daha etkili bir şekilde iletmelerini sağlayan güçlü bir araçtır. Bu süreç, tasarımın fikir aşamasından inşaat aşamasına kadar olan her aşamada kullanılabilir.

Görsel sunumlar, müşteri ve tasarımcı arasındaki iletişimi sağlamlaştırmanın yanı sıra, projelerin anlatımını ve anlaşılırlığını artworkıran temel araçlardan biridir; çünkü görsel sunumlar, tasarımın detaylarını, renklerini ve dokularını doğru bir şekilde yansıtarak, kelimelerle anlatılamayacak yönlerini ön plana çıkarır ve projenin potansiyel kullanıcıları tarafından daha iyi kavranmasına imkan tanır.

Konut projelerinin yanı sıra; otel, ofis ve kafe gibi mekânlar için de yenilikçi iç mekân tasarım fikirleri geliştirmekteyiz. Villa ve daire iç mekânları kişiye özgü mekânlar ve içe dönük iç mimari görselleştirme yaşam alanları olduğu için esnek bir tasarım alanı sunmaktadır. Otel iç mekânları, kafe iç mekânları ve ofis iç mekânları gibi projelerde ise birçok kişinin geçici süreyle ziyaret ettiği alanlar olduğu için tasarımların tüm ziyaretçilere hitap edebilmesi önemlidir. Bu noktada ilgili mekânın ziyaretçi portföyü önemli bir parametre olup tasarımın çıkış noktasını oluşturabilmektedir. Örneği otel iç mekân tasarımlarında karşılama alanı olan lobilerden, otel odalarına, restoranından, spa alanlarına kadar belirlenen konseptin dil birliği içerisinde tüm mekânlarda ifade edilmesi gereklidir.

Report this page